Home STIL JETESE Për mua nuk ka 7-8 Mars – Mësuesja nga Shkodra rrëfen historinë...

Për mua nuk ka 7-8 Mars – Mësuesja nga Shkodra rrëfen historinë e dhimbshme

43
0
SHARE

Festa e 7 marsit gëzoi me siguri shumë mësues të këtij vendi ditën e sotme, të cilët padyshim i japin brezave pasardhës dije dhe njohuri të vyera. Por për Liljana Luanin nga Malësia e Dukagjinit kjo ditë nuk përbën ndonjë ndryshim. Ajo është është Misionare e Edukimit të Fëmijëve dhe në këtë 7 mars, veçanërisht e fëmijëve të ngujuar nga gjakmarrja shkon në fshatrat më të thella të Shkodrës, shkruan Top Channel. Prej 16 vitesh një familje është ngujuar në këtë zonë dhe Liljana i jep mësim djalit më të vogël të saj. Liliana e cila ka nisur të punojë në këtë profesion që në vitin 1981, ka një tjetër lloj humanizmi, nga ai që jo shpesh e gjen tek njerëzit që rroken të bëjnë çdo gjë për pushtet dhe para. Ajo ka punuar 10 vutet e para në Malësinë e Madhe ku u njoh me bashkëshortin e saj dhe u bë nënë e dy djemve. Ashtu e buzëqeshur dhe plot humor, kjo mësuese tregon histori rrëqethëse që duken të gjalla edhe sot. Hapeni foton poshtë dhe dëgjoni deklaratën e dhimbshme të mësueses ! Transmeton Top-channel